Народний фольклорний ансамбль «Вишиванка» був створений у 1997 році з метою виховання національної самосвідомості дітей та учнівської молоді, вивчення та відродження фольклору.
Читати далі...
У колективі навчається від 45 до 50 учнів. Ансамблем «Вишиванка» керує Віра Михайлівна Маслюк, інструментальною групою ансамблю – Петро Васильович Красуцький
Читати далі...
ЩЕДРИЙ ВРОЖАЙ-сльози радості , усміхнені обличчя, лункі оплески - найвища нагорода для колективу
Читати далі....


Румунія - 6 Квітня 2016 - "Вишиванка"-Народний фольклорний ансамбль

  Румунія

Рейтинг



З 19 по 22 березня народний фольклорний ансамбль «Вишиванка» в черговий раз, мав нагоду представляти Україну в урочистостях, присвячених 202-річчю від Дня народження Тараса Шевченка--символу Української держави, української мови та культури, геніального поета і прозаїка, художника і мислителя, в місті Ясси, Румунія.. Організатором був Союз Українців Румунії.
Концерт тривав три години, атосфера у залі надзвичайно сприятлива для натхненного виступу не тільки юних артистів з України, а ще багатьох колективів з Румунії .
Під час перебування учасники колективу мали можливість познайомитися з багатою історією міста Ясси — колишня столиця Молдовського князівства, економічний, культурний і освітній центр Румунії, місто в якому наприкінці свого життя жив і працював Пилип Орлик., побудоване, як і Рим на семи горбах, налічує більше 50 церков , 25 монастирі.
А на зворотньому шляху додому, доповнили враження екскурсією Чернівцями, а зокрема відвідуванням національного університету імені Юрія Федьковича, що вразив нас своєю нповторною архітектурою.
Дякуємо всім хто сприяв участі колективу у цій пізавальній подорожі.
 
Ключевые теги:



Коментарии  [ 0 ] Просмотров: [ 694 ] Опубликовал: ВМ
Другие новости по теме:
    Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
    Всего комментариев: 0
    Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
    [ Регистрация | Вход ]

    Адаптация DJGOR